”Det føles godt at kunne gøre en forskel for andre mennesker”

Flere af de ansatte i SB Butiksservice® har frivilligt arbejde i deres fritid. Hvad de er engagerede i og hvorfor, kan du læse meget mere om her.

”Det føles godt at kunne gøre en forskel for andre mennesker”

Sjældne sygdomme, udsatte familier og Kræftens Bekæmpelse er nogle af dem, vores kolleger yder en indsats for.

"Frivilligt arbejde giver indsigt og motivation" lød overskriften her på siden for nogle uger siden. Der er nemlig ingen tvivl om, at vores managing director Maj Britt Borchert er begejstret for frivilligt arbejde - uden for arbejdstiden, forstås. Selv er hun erhvervsmentor i Horsens Kommune.

Men Maj Britt Borchert er ikke den eneste hos SB Butiksservice®, der arbejder frivilligt i fritiden. Nedenfor kan du møde 3 af vores kolleger, der gør en forskel:

Trine Wind, 29 år, salgs- og servicekoordinator

Hvad for noget frivilligt arbejde er du engageret i?

"Jeg sidder som suppleant i "Dansk Forening for Neurofibromatosis Recklinghausen", som er en lille handicapforening under Sjældne Diagnoser. Her er jeg med til at arrangere kurser for familier samt børn og unge med NF1."

Hvorfor gør du det?

"Når man selv har draget nytte af foreningen og arrangementerne som barn, er det meget givende at kunne give lidt tilbage og gøre en forskel for en gruppe, som ellers vil være overset. Der er et sammenhold, samhørighed og forståelse, som man ikke får andre steder, og det er værd at værne om."

Irene Helth, 34 år, salgs- og servicekoordinator

Hvad for noget frivilligt arbejde er du engageret i?

"I øjeblikket har jeg ikke noget fast. Jeg har i juletiden hjulpet med at indsamle sponsorgaver til en stor juletræsfest på Fængslet i Horsens, der blev afholdt af det tidligere Café Lorentzen og Julehjælpen Horsens. Juletræsfesten var for udsatte familier, der ikke selv havde ressourcerne til at kunne holde jul."

"Tidligere har jeg været frivillig i foreningen "kvindeconnect" i Horsens, hvor vi afholdte foredrag, og i juletiden indsamlede vi julegaver til kvinder på psykiatrisk afdeling og krisecenteret."

Hvorfor gør du det?

"Lige når jeg fortæller det nu, kan jeg mærke, jeg snart skal i gang med noget igen. Det er en dårlig undskyldning, at man ikke har tid, fordi man har små børn."

"Jeg synes, det giver enormt meget at give noget til andre. Det bliver hurtigt noget "navlepilleri", når man går i sin egen lille hverdag."

"Jeg synes, frivilligt arbejde giver mig fornyet energi, og jeg føler mig som en del af noget større ved at række ud til andre."

"Man får et andet billede af sit eget liv og dem omkring en."

"Efter jeg har fået børn, er det også utrolig vigtigt for mig at lære dem at være noget for andre - at have øje for dem, der ikke har så meget. Jeg mener, vi alle har en "pligt" til at gøre noget, når vi har ressourcerne til det - hvis alle gør lidt, kan det hurtigt blive til meget."

Simon Sørensen, 39 år, general area manager:

Hvad for noget frivilligt arbejde er du engageret i?

"Jeg er frivillig og sidder i bestyrelsen i Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg på Djurs, hvor jeg bor."

"Jeg er blandt andet med til at drive en café for cancerpatienter og deres pårørende. Cafeen er åben hver onsdag, hvor man kan komme og træne som genoptræning. Bagefter hygger vi os med kaffe, kage og frugt. Det er rart for de kræftramte at snakke med nogle andre, der går og tumler med de samme tanker."

"Vi har også lige haft landsindsamling. Da sad vi og ringede rundt til omkring 120 mennesker, og jeg var også med til at koordinere den lokale indsamling med brochurer, bøtter og kager til de mange frivillige."

Hvorfor gør du det?

"Jeg mistede min mor til cancer, da jeg var 21 år. Og for 8 år siden, syntes jeg, at jeg skulle give lidt igen, for da min mor døde, blev jeg selv hjulpet ved at være med i en sorggruppe."

"Siden har det frivillige arbejde grebet om sig. Man bliver lidt høj over at hjælpe andre. Jeg synes, det giver så meget at være der for andre. De bliver glade for, at man kommer."

"Jeg gør så meget, som jeg har tid til, men jeg rejser også en del med arbejdet. Men hvis alle gør lidt, så rækker det også langt."