Irene er landets første certificerede arbejdslystkonsulent

08-03-17

Irene Schjødt Helth, der er salgs- og servicekoordinator hos SB Butiksservice, er som den første i landet blevet certificeret arbejdslystkonsulent. Uddannelsen udbydes i samarbejde mellem Krifa og Erhvervsakademiet Dania.

Irene er landets første certificerede arbejdslystkonsulent

SB Butikservices medarbejderne er vigtige for intellligent merchandising

Som den første i landet, har Irene Schjødt Helth, der er salgs- og servicekoordinator her hos SB Butiksservice, taget uddannelsen til certificeret arbejdslystkonsulent.

- På uddannelsen har jeg blandt andet lært om sammenhængen mellem motivation og resultater. Vi har talt meget om mestring og mening og også om, hvordan ledelsen kan påvirke medarbejdernes motivation og dermed virksomhedens resultater, fortæller Irene Schjødt Helth.

Det var SB Butiksservices managing director, Maj Britt Borchert, der opfordrede Irene Schjødt Helth til at tilmelde sig uddannelsen, der udbydes af Krifa og Erhvervsakademiet Dania og er kompetencegivende.

- Hun spurgte, om det ikke kunne være noget for mig og gav mig fri fra arbejde til at tage uddannelsen, forklarer Irene Schjødt Helth, der også er med i SB Butiksservices arbejdsmiljøorganisation.

Medarbejderne er en vigtig ressource

Hos SB Butiksservice anser Maj Britt Borchert medarbejderne som den vigtigste ressource. De er ude i frontlinjen hos kunderne i de forskellige DIY-varehuse over hele landet, hvor virksomheden skaber værdi for kunderne med intelligent merchandising.

SB Butiksservice arbejder aktivt med vidensdeling, uddannelse, udvikling og arbejdsmiljø, har fået Arbejdstilsynets grønne smiley - og de tanker passede den helt nye uddannelse godt til.

Mening og mestring sammen med kollegerne

For Irene Schjødt Helth har især begrebet "mening" og dets betydning for motivation og resultater givet stof til eftertanke.

- Det var ikke noget, jeg tidligere havde spekuleret over, men nu kan jeg godt se, hvorfor det at vide, hvor man er på vej hen og hvorfor, er vigtigt for motivationen.

- For mit eget vedkommende kan jeg sige, at det giver mening for mig at kunne skabe et miljø for mine kollegaer, hvor de får en følelse af at mestre deres job til fulde. Det kan jeg være med til, fordi jeg sidder og er koordinator på kontoret, mens de er i marken.

Visionen lever - og ikke kun i skuffen

Til eksamen og certificeringsopgaven arbejdede Irene Schjødt Helth blandt andet med, hvordan man kan formidle virksomhedens vision, så den kommer til at leve i det daglige arbejde og ikke blot er et skuffedokument.

For Irene Schjødt Helth lever uddannelsen i det daglige - for eksempel i form at en post-it ved hendes skærm, der minder hende om at hjælpe kollegerne til at bruge hinanden, at huske at give feedback og at bidrage til at skabe mening.

Det indeholder uddannelsen til certificeret arbejdslystkonsulent bl.a.:

  • Kultur, etik og moral i organisationer
  • Ledelsens dilemmaer og teams i praksis
  • At lede opad
  • Kommunikation i organisationer
  • Mening og motivation i organisationer
  • Balance og stressforebyggelse
  • Mestring
  • Team - og gruppedynamikker
  • Konflikthåndtering
  • Håndtering af forandringer

Læs mere om uddannelsen her til certificeret arbejdslystkonsulent.